گیاه شناسی سیب

درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده می‌شود و سیب میوه‌ ایست که می‌توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا آن را می‌شناسند. در ایران این درخت به صورت وحشی در جنگلهای شمال وجود دارد در  تالش به آن سف و در لاهیجان و رودسر به  آن را آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می‌گویند.تاکنون بیش از 7500 گونه سیب شناسایی شده است. جنگل های شمال کشور ما محیط مناسبی برای رشد و نمو نوع وحشی آن نیز هست. سیب انواع مختلف دارد. انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت می‌باشد. سیب نوع ترش و شیرین دارد.


سیب یکی از میوه‌هایی است که قبل از دیگر میوه‌ها شناخته شد. تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است. سیب نشانه‌ی عشق و باروری، دوستی، زیبایی، خوش‌بختی، تندرستی، دانایی، خوشی، نیرومندی و … می‌باشد. سیب دارای انواع بسیار متفاوتی است.

افرادی که به طور منظم سیب می‌خورند، میزان تندرستی خود را افزایش می‌دهند و علاوه بر آن از بروز بیماری‌های متعددی که به‌دلیل کمبود عناصر حیاتی پیش می‌آید جلوگیری می‌نمایند.

سیب در روایات

در متون دینی ما بسیاری از خواص طبیعی و درمانی خوردنی ها و آشامیدنی ها ذکر شده است. خواص سیب از جمله مواردی است که در کلام پیامبر اعظم(صلی الله علیه و آله ) به آن اشاره می شود.

1. امام صادق(ع) پنج میوه را از جمله میوه های بهشتی دنیا معرفی فرمود: انار، سیب، گلابی، انگور و خرما.

ضرب‌المثل انگلیسی می‌گوید : که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی‌نیاز می‌کند.

خواص سیب ترش 

1-سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد.

2-سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است

3-آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بكار می رود

4-رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است

5-مربای شكوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است

6-سیب ترش برای آنهائیكه مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعكس آنهائیكه مزاج سرد دارند باید

 سیب شیرین بخورندسیب در قدیم معالج نقرس و بیماریهای عصبی بوده است


 در مناطق کوهستانی تالش سیب ترش جنگلی را بعد از چیدن و شستشو و خشک شدن میوه با

  چاقو از وسط به دو نیم میکنند و  به آن نمک مخلوط به گلپر می زنند ، بعد هم نخ میکنند و بصورت

 حلقه های گردنبدی در آورده و در زیر نور آفتاب و یا در کنار بخاری هیزمی آن را خشک می کنند و بعد

 در طول فصل پاییز و یا زمستان به مصرف خود و خانواده می رسانند . این نوع خشک کردن میوه که

 نوعی لواشک  بصورت امروزی می باشد. خیلی هم خوش عطر و خوش طمع می باشد. و یکی از 

خوراکی های سنتی تالشان می باشد .

منبع:تالش ما